Saturday, May 11, 2013

Det är mycket nu...

Vidrigt att påstå att man har det "stressigt" när man är på semester och stressigt är väl att överdriva men det är i alla fall fullt upp hela tiden. Detta gör att det är lite svårt att hinna med och skriva här, men jag ska försöka göra det liiite oftare, men jag lovar ingenting :) Mycket av det handlar om att pensionärs-Malin (och till viss del också Micke) är så himla trött på kvällen. Jag somnar ungefär 3 sekunder efter att jag har lagt mig i sängen och sover sedan som en stock MINST 8 timmar. Igår blev det till och med en eftermiddagslur. Skyller på den friska luften och det faktum att vi går hela tiden. Vore intressant att ha en stegräknare sådana här semestrar.

Hur som helst har vi i alla fall lämnat New York vilket vi gjorde i tisdags. Avslutningsdagarna i New York shoppade Micke, vi åt kött så vi höll på att spricka på Red Rooster och fascinerades av både fantastisk atmosfär, bra service och ännu bättre mat. Kan verkligen rekommenderas. Den fantastiska atmosfären bestod mest av att de hade ett eget charachas-band där och folk spontandansade, både på riktigt och sittandes i sina stolar. Eftersom vi är från nordliga breddgrader i Svedala nöjde vi dock oss med att nicka lite i takt med huvudet, ska liksom lite extra till för att en annan ska ställa sig upp och spontandansa på en trendig krog. Men, lika kul hade vi för det :) Vi höll också på att bränna sönder våra smaklökar för evigt på förrätten, Buffalo wingsen var inte bara "hot" de var DANGEROUSLY hot. De glömde bara skriv det på menyn. Men trots det var det alltså en av mina/våra bästa restaurangupplevelser någonsin.

Vi cyklade sedan runt i Central Park och Micke shoppade lite till. Flyget till San Francisco gick bra och på flygplatsen här i SF fick vi besåkada en hund som gjorde sina behov bredvid bagagebandet (det var väl en lång flygning för hen också...) och sedan tog vi taxi medan dimman bokstavligt rullade in över bergen. Mäktigt.

Här har vi åkt gammal spårvagn över kullarna, sett sälar, gått ännu lite mer, ätit den bästa sushin hittills i våra liv, gått lite till, tittat på gamla fängelsehålor på Alcatraz, frusit lite av både dimma och blåst, cyklat över Golden Gate i ännu lite mer dimma och blåst och sedan cyklat vidare till den pittoreska lilla byn Suasolito och ätit lunch. Otroligt vackert och där var det både varmt och sol! Vi åt med utsikt mot både Golden Gate-bron och San Francisco där man såg dimman ligga tät. Otroligt. Men, vi tyckte att vi hade cyklat nog och var lata/smarta och tog färjan tillbaka. Väldigt skönt för trötta ben. Nu har vi packat ihop och förberett oss inför morgondagens mastodont-roadtrip till Las Vegas. Typ 80-100 mil eller något sådant ska vi knäcka på en dag. Baggis, eller hur?

Så nu ska vi vandra runt en sista gång här nere i SF och antagligen äta sushi igen på samma ställe som för ett par dagar sedan. Tråkigt? Kanske. Men också GOTT!! Nu - bilder.

Red Rooster

Kött

Sälar (?)


SUSHI!!!
 

(Fota mat = viktigt för båda oss) 
 

Sausalito

Golden Gate skymtas i dimman....

Spårvagn
Alcatraz

Utsikt från Alcatraz

Alcatraz


Nytt boende?


Utsikt bakom galler

No comments: