Wednesday, June 17, 2009

Williamsburg, söndag 14/6-09

Williamsburg är dels en "vanlig" amerikansk stad men framförallt är det en stad uppbyggd efter hur det såg ut i USA under kolonialtiden, innan inbördeskriget. Man kan säga som att det är ett jättestort Skansen utan lika mycket exotiska djur, här har man nöjt sig med hästar, får, kor och höns - som det var förr helt enkelt!

Det ligger ca 1,5-2 timmar från Fredericksburg och vi tillbringade verkligen hela dagen där, från ca 10.00 till 20.00 då vi avslutade kvällen med en middag på en av de flertalet restauranger som fanns där. Också där har de försökt att göra det så genuint som möjligt med klassisk mat från den amerikanska södern på menyn. Detta betydde potatismos med friterad kyckling och busquit (som inte är en kaka utan mer som en fralla) till lunch. Riktigt smarrig kaloribomb! Till middag åt jag lax (ja mamma de har det här), gröna bönor och ugnsbakad potatis med örter. Riktigt gott det med, men du skulle tydligen ha grillat laxen bättre. Och det säger jag inte bara för att vara snäll!

Bjuder också er på lite bilder!

Lite blandade bilder från bland annat "the governments palace", rum i detsamma, dess trädgård och "the capitol" och sist restaurangen där vi åt!

Ja mer än såhär får ni inte just nu :)

No comments: